Please enter a search term:

  • Inginerie mecanică și instalații

    Industria 4.0 în ansamblul său se bazează aproape exclusiv pe date. Pentru a putea procesa aceste date rapid, sigur și eficient, aveți nevoie de experți precum mprofi alături de dumneavoastră. Noi vă sprijinim procesele legate de inteligența artificială, robotică și inginerie cloud-on-demand. Luați legătura cu noi.

    Descoperă acum!

Inginerie mecanică și instalații

construcția de mașini este unul dintre primele 3 cele mai importante sectoare industriale din Germania și este puternic orientat spre exporturi. Cu peste 900.000 de angajați în Germania și aproximativ 300.000 de angajați în străinătate, această industrie este un angajator important. 60% din cifra de afaceri este atribuită exporturilor.

Dinamica asociată cu schimbările digitale pune în mod repetat companiile germane și elvețiene în fața provocării de a recunoaște și de a exploata cu succes potențialul de digitalizare existent. Cuvintele la modă în acest caz sunt Internetul lucrurilor (IoT), big data, inteligența artificială și învățarea automată.

În Elveția, industria este formată în principal din întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) foarte specializate. Atât companiile elvețiene, cât și cele germane din sectorul construcțiilor de mașini și instalații se bucură de o bună reputație la nivel mondial și sunt sinonime cu calitatea, la fel ca în sectorul auto și în industria chimică și farmaceutică.


Soluții pentru digitalizare în ingineria mecanică și a instalațiilor

Digitalizarea este un subiect important în ingineria mecanică și a instalațiilor. Eficiența și productivitatea pot fi crescute prin interconectarea proceselor de producție și automatizarea fluxurilor de lucru. Tehnologiile digitale pot fi utilizate în diverse domenii ale ingineriei mecanice și a instalațiilor:

Soluțiile, opțiunile de implementare și exemplele de aplicații pentru digitalizare în ingineria mecanică și a instalațiilor sunt prezentate mai jos:

Concluzie

În general, digitalizarea în domeniul ingineriei mecanice și a instalațiilor oferă o gamă largă de oportunități și posibilități pentru companiile B2B. Procesele pot fi optimizate, calitatea serviciilor poate fi îmbunătățită și pot fi dezvoltate noi modele de afaceri prin conectarea în rețea și analiza inteligentă a datelor. Cu toate acestea, implementarea cu succes necesită, de asemenea, investiții corespunzătoare și o strategie digitală. Cu toate acestea, cei care stăpânesc aceste provocări pot obține un avantaj competitiv important și pot fi pregătiți pentru viitor.