Please enter a search term:

  • Industria chimică și farmaceutică

    Digitalizarea pătrunde în toate domeniile, de la logistica farmaceutică până la metode complet noi de fabricare a produselor prin intermediul imprimării 3D etc., și reprezintă unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial.

    Descoperă acum!

Industria chimică și farmaceutică

Industria chimico-farmaceutică este al treilea sector industrial ca mărime din Germania, după industria auto și cea mecanică , în ceea ce privește producția și ocuparea forței de muncă, dar și în ceea ce privește cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare. În Elveția, cele două industrii combinate reprezintă cel mai important sector al economiei elvețiene de export. Numai industria chimică a exportat produse în valoare de aproximativ 21,91 miliarde de euro în 2021.

Industria este puternic caracterizată de IMM-uri. În Germania, 92% dintre companii au mai puțin de 500 de angajați. Acest lucru face ca întrebările legate de Industria 4.0 să fie cu atât mai presante. Automatizarea și standardizarea proceselor sunt aspecte cheie în industria farmaceutică. Conectarea în rețea a obiectelor fizice și virtuale, robotica și inteligența artificială sunt subiecte cheie în industria chimică. IMM-urile trebuie să se adapteze rapid pentru a supraviețui pe piață în viitor.

mprofi echipa T-Systems Group cunoaște capcanele și provocările pe care le implică aceste schimbări și va dezvolta pentru dumneavoastră strategiile adecvate. Luați legătura cu noi.


Domenii de aplicare a digitalizării în industria chimică și farmaceutică

Industria chimică și farmaceutică este una dintre cele mai importante și inovatoare industrii din lume. Aceasta dezvoltă, produce și distribuie produse care joacă un rol crucial în sănătatea și bunăstarea oamenilor. Având în vedere globalizarea în creștere, presiunea concurențială tot mai mare și nevoile în schimbare ale clienților, digitalizarea a devenit extrem de importantă în această industrie.

În cele ce urmează, dorim să vă oferim o imagine de ansamblu a posibilităților și domeniilor de aplicare a digitalizării în industria chimică și farmaceutică:

Concluzie

În general, digitalizarea în industria chimică și farmaceutică oferă numeroase avantaje. Aceasta poate contribui la optimizarea proceselor de producție, la îmbunătățirea calității produselor, la reducerea costurilor și la creșterea siguranței pacienților. Companiile B2B din acest sector ar trebui să profite de oportunitățile oferite de digitalizare pentru a rămâne competitive și pregătite pentru viitor.