Please enter a search term:

  • Industria financiară

    Sprijinim băncile, FinTec și furnizorii de servicii financiare în arhitectura lor IT și recunoaștem importanța deosebită a securității și a protecției datelor în extinderea proceselor digitale. Luați legătura cu noi.

    Descoperă acum!

Digitalizarea în industria financiară

Sectorul financiar, în special companiile de asigurări și băncile, este unul dintre principalii piloni ai economiei elvețiene și reprezintă în medie 10% din produsul intern brut al Elveției. În Germania, această pondere este de aproximativ 3,8 %. Corona a acționat ca un motor de inovare în sectorul bancar și financiar. Au fost introduse strategii digitale, în special în sectorul bancar mai degrabă statornic, deoarece comportamentul de utilizator al clienților băncilor devine din ce în ce mai mobil; din cauza demografiei din Germania, Austria și Elveția, sucursalele nu vor mai juca un rol important în viitorul apropiat. Noile afaceri ale neo-bancilor și FinTech-urilor sunt în creștere, la fel ca și furnizorii de servicii de plată online.

Pentru a digitaliza locurile de muncă în mod durabil, industria trebuie să abordeze aceste aspecte: Big Data, soluțiile cloud, inteligența artificială (AI), securitatea datelor și automatizarea proceselor (RPA). pe lângă lumea financiară, și sectorul administrativ, industria imobiliară și sectorul mărfurilor trebuie să facă față acestor provocări.

Procesele automatizate care economisesc timp și costuri și permit o mai mare eficiență joacă un rol important în acest sens. De exemplu, pentru comunicarea cu clienții și gestionarea activelor pot fi utilizate chatbots sau robo-advisori. Soluțiile digitale, cum ar fi inteligența artificială, pot fi, de asemenea, utilizate în gestionarea riscurilor pentru a identifica și a minimiza riscurile într-un stadiu incipient.


Posibile aplicații ale digitalizării în industria financiară

În ultimii ani, digitalizarea a influențat și a schimbat puternic și industria financiară. Există numeroase aplicații potențiale pentru tehnologiile digitale, în special în domeniul bancar, al asigurărilor și al gestionării investițiilor.

în cele ce urmează, dorim să vă oferim o imagine de ansamblu a posibilelor aplicații ale digitalizării în industria financiară:

Concluzie

În general, digitalizarea oferă numeroase oportunități și în sectorul financiar pentru optimizarea proceselor, îmbunătățirea relațiilor cu clienții și deschiderea de noi domenii de activitate. Cu toate acestea, pentru a avea succes, este esențial să se abordeze digitalizarea în mod strategic și să se țină întotdeauna cont de nevoile clienților. În acest sens, este important să se ia în considerare protecția datelor și cerințele de reglementare și să se asigure o securitate IT adecvată.