Please enter a search term:

 • Sociocrația

  Transformare digitală eficientă cu mprofi AG și Sociocracy - Împreună. Inovatoare. De succes.

  Click aici

Sociocrația

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, companiile B2B sunt în continuă schimbare. mprofi AG și-a făcut o misiune din a însoți și sprijini companiile în aceste transformări digitale. O parte importantă a activității și filozofiei noastre este sociocrația, o abordare de dezvoltare organizațională bazată pe consens și egalitate.

Ce este sociocrația?

Sociocrația este un concept care își are originea în Țările de Jos și înseamnă "guvernarea de către societate". În contextul mprofi AG, sociocrația înseamnă mai mult decât o simplă metodologie. Este o abordare holistică pentru modelarea organizațiilor și a proceselor de lucru, bazată pe patru principii centrale.


Sociocrația de la mprofi AG se bazează pe patru principii principale: Organizarea în cerc, procesul de luare a deciziilor prin consens, dubla legătură și procesul electoral deschis.

 • Organizarea în cerc reprezintă fundamentul sociocrației. Proiecte, departamente, decizii - totul este organizat în cercuri. Fiecare vot are aceeași greutate și fiecare opinie este apreciată.
 • Procesul de luare a deciziilor prin consens nu se referă la decizii majoritare, ci la consens. Toți participanții sunt implicați în procesul decizional, iar deciziile sunt luate pe baza unei înțelegeri comune.
 • Dubla legătură asigură faptul că informațiile și deciziile circulă între cercuri. Acest lucru promovează cooperarea și garantează că puterea și responsabilitatea sunt distribuite în cadrul organizației.
 • Procesul electoral deschis asigură că posturile de conducere sunt ocupate în mod transparent și inclusiv. Fiecare vot contează și sunt selectate cele mai bune persoane pentru postul respectiv.

Sociocrația oferă o serie de avantaje:

 • Promovează o cultură a muncii incluzivă și democratică, în care toți angajații sunt implicați activ în procesele decizionale. Acest lucru duce la o mai mare motivație și satisfacție a angajaților și îmbunătățește calitatea deciziilor. Prin aplicarea principiilor sociocratice, deciziile sunt luate pe baza faptelor și a înțelegerii colective a tuturor celor implicați, reducând astfel jocurile politice și exercițiile individuale de putere.
 • În plus, sociocrația promovează o structură organizațională flexibilă și adaptabilă. Prin intermediul organizației circulare și al dublei legături, companiile pot reacționa mai rapid la schimbările de pe piață și la inovațiile tehnologice. Accentul pus pe consens, mai degrabă decât pe ierarhie, promovează, de asemenea, adaptabilitatea, deoarece permite companiilor să reacționeze mai rapid și mai eficient la schimbări.

În cadrul serviciilor noastre de la mprofi AG, oferim consultanță, formare și sprijin în ceea ce privește sociocrația. Experții noștri ajută companiile să înțeleagă principiile și metodele de sociocrație, să le integreze în procesele și structurile lor și să se asigure că beneficiile sociocrației pot fi realizate pe termen lung.

Echipa noastră sprijină organizațiile în punerea în aplicare a sociocrației, de la ideea inițială până la implementarea completă. Lucrăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a dezvolta soluții personalizate, adaptate la nevoile și obiectivele lor specifice.


Modul agil de lucru este utilizat într-o varietate de domenii. În dezvoltarea de software, de exemplu, acesta permite dezvoltarea și livrarea rapidă și eficientă a produselor. În managementul proiectelor, asigură o gestionare flexibilă a proiectelor și o utilizare eficientă a resurselor. Metodele de lucru agile pot contribui, de asemenea, la optimizarea proceselor și la îmbunătățirea orientării către client în alte domenii, cum ar fi marketingul, resursele umane sau serviciile pentru clienți .

Sociocrația este un instrument puternic pentru promovarea unui proces decizional eficient, a participării angajaților și a unor structuri organizaționale adaptabile. La mprofi AG, folosim cu succes această metodă pentru a sprijini companiile B2B în transformarea lor digitală și pentru a le ajuta să își implementeze proiectele în mod eficient și eficace.

Datorită gamei noastre extinse de servicii și a angajamentului nostru față de excelență și satisfacția clienților, mprofi AG este partenerul ideal pentru companiile care sunt pregătite să profite de sociocrație și să își ducă organizația la următorul nivel. Scopul nostru este de a ne ajuta clienții să gestioneze cu succes transformarea digitală și să își consolideze competitivitatea într-o lume din ce în ce mai digitalizată.