Please enter a search term:

 • Managementul agil al proiectelor

  Descoperiți transformarea agilă cu mprofi AG - calea dvs. către o creștere eficientă și inovare.

  Click aici

Proiectarea proceselor agile

În calitate de partener al dumneavoastră în transformarea digitală, mprofi AG se angajează să vă echipeze organizația cu cele mai eficiente și eficace strategii și tehnologii. Datorită expertizei noastre aprofundate în domeniul metodologiilor agile și a experienței noastre în implementarea proceselor agile într-o gamă largă de industrii, suntem bine poziționați pentru a vă ajuta să profitați de avantajele modului agil de lucru. În acest context, avem plăcerea de a vă oferi o prezentare cuprinzătoare a metodologiei noastre - modul agil de lucru - și a serviciilor noastre conexe.

Ce este modul agil de lucru?

Modul agil de lucru este o metodă iterativă și incrementală de dezvoltare de software care se concentrează pe flexibilitate și interacțiunea cu clienții. Aceasta permite echipelor să răspundă la cerințele și prioritățile în schimbare și să livreze continuu produse de înaltă calitate. La baza sa se află principiile Manifestului Agile, care se concentrează pe indivizi și interacțiuni, pe software-ul de lucru, pe colaborarea cu clientul și pe reacția la schimbare.


Modul agil de lucru se caracterizează printr-o serie de trăsături esențiale. Printre acestea se numără

 • Dezvoltarea iterativă și incrementală

În acest caz, proiectul este împărțit în părți mici, ușor de gestionat - cunoscute sub numele de sprinturi - care durează de obicei între două și patru săptămâni. Fiecare sprint oferă un produs finit care este prezentat clientului.

 • Echipe auto-organizate

Echipele agile sunt interfuncționale și sunt formate din experți din diferite domenii de specialitate. Fiecare membru al echipei contribuie cu competențele sale specifice și ajută la rezolvarea problemei.

 • Interacțiunea regulată cu clientul

Buclele regulate de feedback asigură faptul că produsul răspunde nevoilor clienților și că modificările pot fi implementate rapid.

 • Îmbunătățirea continuă

O caracteristică centrală a modului agil de lucru este căutarea constantă a oportunităților de îmbunătățire. Acest lucru se aplică atât produsului, cât și procesului de dezvoltare în sine.


Avantajele metodelor de lucru agile sunt multiple. Printre acestea se numără

 • Creșterea eficienței

Sarcinile pot fi finalizate mai rapid și mai eficient datorită dezvoltării iterative și autoorganizării echipelor.

 • Orientarea către client

Implicarea regulată a clientului și reacția rapidă la schimbări asigură un nivel ridicat de satisfacție a clienților și o mai bună calitate a produselor.

 • Reducerea la minimum a riscurilor

Feedback-ul continuu și verificările regulate permit identificarea și minimizarea riscurilor într-un stadiu incipient.

 • Flexibilitate

Echipele agile pot reacționa rapid și flexibil la schimbări, ceea ce este esențial în lumea afacerilor în mișcare rapidă de astăzi.

 • Inovație

Modul agil de lucru încurajează colaborarea și schimbul de informații, ceea ce duce la mai multă creativitate și inovare.


La mprofi AG, oferim o gamă largă de servicii menite să sprijine organizația dumneavoastră în implementarea și aplicarea modului agil de lucru. Acestea includ:

 • Consultanță

Vă ajutăm să vă evaluați starea actuală și să identificați domeniile care pot beneficia de o transformare agile. Scopul nostru este de a dezvolta o strategie personalizată, adaptată la nevoile și obiectivele specifice ale companiei dumneavoastră.

 • Formare profesională

serviciile noastre de instruire au ca scop aprofundarea cunoștințelor și înțelegerea metodelor și practicilor agile. Acestea includ atât cursuri de bază, cât și cursuri avansate, care sunt orientate spre practică și interactive.

 • Implementare

Vă sprijinim compania în stabilirea și optimizarea proceselor și structurilor necesare pentru o transformare agilă de succes. Aceasta include introducerea de noi roluri și responsabilități, adaptarea structurilor organizaționale și implementarea instrumentelor de management agile.

 • Asistență

Oferim sprijin continuu în timpul și după transformarea agilă pentru a ne asigura că beneficiile modului agil de lucru sunt pe deplin realizate. Aceasta poate lua forma de coaching, mentorat și îmbunătățire continuă a proceselor.


Modul agil de lucru este utilizat într-o varietate de domenii. În dezvoltarea de software, de exemplu, acesta permite dezvoltarea și livrarea rapidă și eficientă a produselor. În managementul proiectelor, asigură o gestionare flexibilă a proiectelor și o utilizare eficientă a resurselor. Metodele de lucru agile pot contribui, de asemenea, la optimizarea proceselor și la îmbunătățirea orientării către client în alte domenii, cum ar fi marketingul, resursele umane sau serviciile pentru clienți .

Într-o lume în continuă schimbare, capacitatea de adaptare este cheia succesului. Modul agil de lucru oferă flexibilitatea necesară pentru a reuși în acest mediu dinamic. La mprofi AG, ne străduim să vă însoțim și să vă sprijinim compania în această călătorie. Prin serviciile noastre complete și expertiza aprofundată în aplicarea metodelor agile, vă putem ajuta să utilizați pe deplin beneficiile muncii agile și să vă duceți afacerea la nivelul următor. Haideți să modelăm viitorul împreună.